maandag 28 maart 2016

MENSEN IN BEELD

Van 2 april tot en met 3 juni 2016 is in de galerie een foto expositie van Thea Hartwig uit Oudehorne. Te zien zal zijn een serie foto's waarbij mensen centraal staan.


Met haar man heeft Thea veel gereisd. Van elke reis is een fotoboek samengesteld met daarin de kleurrijke foto's uit bijvoorbeeld India, de mensen in China, Cuba met haar specifieke straatbeeld; de Arabische landen Marokko, Syrië, Jordanië en Jemen met prachtige landschappen en architectuur.
De vlakverdeling, kleuren en de onderwerpen van de foto's zijn voor Thea belangrijk. Zij schroomt ook niet om de prachtige karakteristieke gezichten van de mensen daar vast te leggen.


Nadat ze in 2006 was gestopt met haar werk in de bibliotheek werd fotograferen één van haar hobby's. Ze volgde een cursus bij de Cirkel in Heerenveen en door middel van boeken verdiepte zij zich verder in de kunst van fotografie. Haar motto bij het maken van foto's: "het is niet de camera die de mooiste foto's maakt maar degene die de camera bedient".


Tijdens het OPEN HUIS van 2 april is Thea Hartwig aanwezig in het kerkje om over haar werk te vertellen. Haar dochter Marrit van der Weij (Den Haag) is pianist en pianodocent. Zij zorgt deze middag voor de muzikale omlijsting.
Ook de leden van het Kreatief Kollektief van de galerie zijn er dan om uitleg te geven over bijvoorbeeld textiele kunst, beeldhouwen, edelsmeden, portretschilderen, viltkunst (van nieuw kollektief lid Nan Zuiderveld, Heerenveen), glaskunst en mozaïeken.
In het kerkje is gelegenheid om een kopje thee of koffie te gebruiken.
Bezoekers zijn van harte welkom tussen 14.00 en 17.00.
Graag tot ziens.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten