zondag 31 januari 2016

SPROOKJES VAN KERAMIEK

Na een korte winterstop gaat de galerie aanstaande zaterdag 6 februari weer van start met een OPEN HUIS. Alle leden van het Kreatief Kollektief staan dan weer voor u klaar om uw vragen over de door hen gemaakte creaties te beantwoorden.

De tijdelijke expositie bestaat deze keer uit sprookjesachtig keramiek van Marieke van Leeuwen uit Nij Beets. Van 6 februari tot en met 1 april exposeert zij haar werk in het kerkje. Inspiratiebron voor haar kunstwerken zijn de reliëfs in middeleeuwse kathedralen.

Op de meer dan een meter hoge sprookjestorens van keramiek zijn kleurrijke vogels, zeemeerminnen, kabouters, woestijnen met olifanten, aapjes, kleine monstertjes, bloemen en mini schilderijtjes in glazuur te zien.
     

Reliëfwerk is ook te zien op rotsen waar rotshuizen, dieren trappen en monniken van maar een halve centimeter hoog hun plaats kregen in een heel eigen wereld vol kleur. Het keramiek van Marieke lijkt op schilderen met klei en glazuur.

Zij werkt graag in serie waarbij de beelden met elkaar verbonden zijn. In de expositie in het kerkje zijn ook beelden uit haar serie Dieren van de Chinese Dierenriem te zien. In deze beelden is veel aandacht besteed aan de afwerking van de huid. Haartjes van bijvoorbeeld rat, paard en haas zijn zorgvuldig aangegeven om de dieren een eigen sfeer mee te geven. Ook de glazuren waarmee de dieren zijn afgewerkt zijn aangepast aan het individuele dier.
Ook zijn enkele schilderijen te zien met een sprookjessfeer.

Tijdens het open huis van 6 februari zal Marieke aanwezig zijn om uitleg te geven over haar werk.

In het kerkje is gelegenheid voor een kopje thee of koffie.

We zijn open van vrijdag tot en met zondag van 14.00 - 17.00.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten